Over Mij

Theo olling

Trauma Therapeut / Beeldend Therapeut Theo Olling

Geboren in 1957 te Alkmaar als middelste zoon in een gezin met drie jongens.

Vader van drie meiden en een jongen en opa van een kleinzoon.

 

Meer op Linkedin linkedin_psycholoog

Als inrichtingswerker, maatschappelijk werker, verslavingsconsulent en behandelaar, beeldend therapeut en traumabehandelaar heb ik jarenlange ervaring op gedaan in het behandelen, coachen en begeleiden van mensen uit diverse doelgroepen met zeer uiteenlopende problematiek.

In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met mijn passie: schilderen!

Ik ervaarde,  dat ik door het schilderen mijn gedachten en emoties beter op een rijtje kon zetten en vervolgens ook kon loslaten. Wat zou het mooi zijn als ik mijn passie voor beeldend werk met mijn ervaring als hulpverlener zou kunnen combineren. De HBO-opleiding tot beeldend therapeut bood precies datgene waar ik naar op zoek was: het begeleiden van mensen via een beeldend creatief proces! Door middel van het creëren van beelden, mensen bewust maken van hun handelen en inzicht geven in hun gedrag- en leefpatroon. Door het opdoen van nieuwe ervaringen, kun je een verandering tot stand brengen die je als persoon weer in je kracht kan doen zetten.
In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Stenden in Leeuwarden als  beeldend therapeut. Ik heb ervaring opgedaan als behandelaar van mensen met een verslavingsproblematiek bij de ‘Brijder’, waar ik een passend aanbod ontwikkeld heb om jongeren met een lichte verstandelijke beperking via Beeldende Therapie te behandelen voor hun verslaving. Inmiddels run ik al weer een aantal jaren mijn eigen praktijk en heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van jongeren en volwassenen met trauma.

Beeldende Therapie integreert psychotherapeutische technieken met het creatieve proces om geestelijke gezondheid en welzijn te verbeteren. Ik beschrijf Beeldende Therapie als een behandelingsmethode die het creatieve proces van het maken van kunst gebruikt om het fysieke, mentale en emotionele welzijn te verbeteren en te versterken van mensen van alle leeftijden.

Theo Olling